OCZ predstavlja nove modele 1,8-inčnih SSD diskova

KOMPANIJA OCZ TECHNOLOGY GROUP predstavila je seriju 1,8-inčnih čvrstih diskova zasnovanih na fleš memoriji (solid state drive, SSD), namenjenih Internet, ultratankim prenosivim i tabličnim računarima.

Novi diskovi imaju iste performanse kao i njihovi 2,5-inčni „rođaci“ koji se prodaju pod imenima Vertex i Onyx, i isporučuju se sa trogodišnjom garancijom, a vreme rada do otkazivanja je procenjeno na 2.000.000 sati.

Kao i SSD diskovi većih dimenzija, i novi diskovi omogućavaju brže učitavanje aplikacija, brži pristup podacima i kraće vreme podizanja sistema, uz produžavanje trajanja baterije.

Novi 1,8-inčni disk Vertex 2 koristi napredniji procesor SandForce koji je zaslužan za nasumično upisivanje 4 KB podataka brzinom od 50.000 upisa/očitavanja u sekundi. Disk je namenjen Internet i tabličnim računarima, a postiže najveću brzinu čitanja podataka od 285 MB/s, odnosno 275 MB/s za upisivanje podataka.

Postojeći OCZ-ov 2,5-inčni SSD disk Vertex 2 je namenjen centrima za obradu podataka kojima je potreban veliki propusni opseg za baze podataka i slanje sadržaja, tako da je 1,8-inčni Vertex 2 očigledno namenjen onima sa potrebama za računarstvom visokih performansi. Novi 1,8-inčni disk Vertex 2 je dostupan u kapacitetima od 60 GB, 120 GB i 240 GB.

OCZ-ovi 1,8-inčni SSD diskovi Onyx su ekonomičniji i namenjeni su potrošačima koji žele da poboljšaju performanse i produže radni vek svojih postojećih platformi. U kapacitetima od 32 GB i 64 GB, Onyx koristi napredan kontroler Indilinx kako bi omogućio brzine prenosa podataka do 145 MB/s. Disk koristi 64 MB keš memorije da bi postigao taj propusni opseg, a troši samo jedan vat struje čak i pri najvećem opterećenju.

SSD diskovi koriste protokol SATA 3 Gb/s i imaju podršku za opciju TRIM iz Windowsa 7, koja operativnom sistemu omogućava da odredi koji blokovi se više ne koriste tako da disk ne gubi vreme pokušavajući da im pristupi.

Cene novih SSD diskova iz serije Vertex 2 nisu objavljene. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.