Sprint predstavio Samsungov pametni telefon Epic 4G

SAMO NEKOLIKO NEDELJA NAKON PREDSTAVLJANJA HTC-ovog telefona Evo 4G, američki operater mobilne telefonije Sprint je u ponedeljak predstavio i Samsungov pametni telefon Epic 4G koji ima 4-inčni AMOLED ekran osetljiv na dodir i QWERTY tastaturu na izvlačenje.

Hardverska tastatura na izvlačenje je najveća razlika između modela Epic i Samsungovog pametnog telefona Captivate, koji ima samo ekran osetljiv na dodir, a prošle nedelje ga je predstavio operater AT&T.

U međuvremenu, predstavnici operatera Verizon Mobile su takođe predstavili jedan Samsungov telefon, nazvan Fascinate. Ovaj telefon ima slične opcije kao i model Captivate, i nema hardversku tastaturu.

Pametni mobilni telefon Epic je namenjen širokom spektru kupaca, uključujući poslovne korisnike kojima je potrebna e-pošta sa trenutnim obaveštavanjem o pristigloj poruci, podrška za uslugu Exchange ActiveSync i integrisani kalendar. Predstavnici kompanije Sprint su poručili da planiraju da ponude Googleovu uslugu Mobile Services i „unapređene“ opcije za upravljanje uređajem i njegovom bezbednošću, ali nisu izneli više detalja. Detalji o ceni telefona Epic i datumima isporuke takođe nisu obelodanjeni.

Epic će u početku raditi sa Androidom verzije 2.1, dok će nadogradnja sa verzijom 2.2 (Froyo) stići „u bliskoj budućnosti“, rekao je predstavnik Sprinta. Neki analitičari smatraju da je Froyo bezbedniji za poslovnu upotrebu od Androida 2.1.

Očekuje se da Sprint u budućnosti dozvoli neograničen pristup svojoj brzoj Wimax 4G mreži po niskoj ceni, i tako pokuša da privuče korisnike i sustigne vodeće operatore u SAD, kompanije Verizon i AT&T. Model Epic radi i na 4G mreži, sada dostupnoj u više od 30 gradova u SAD, kao i na 3G CDMA mreži.

Epic je prvi Samsungov 4G Android uređaj. Spada u Galaxy S kategoriju Samsungovih telefona, sa kojom kompanija planira da poboljša poziciju na tržištu pametnih telefona. Samsung Captivate, koji se nalazi u ponudi kompanije AT&T, takođe pripada seriji Galaxy S. Telefon ima 4-inčni ekran osetljiv na dodir sa aktivnom matricom izrađen od organskih svetlećih dioda (Active Matrix Organic Light Emitting Diode, AMOLED).

Sva tri Samsungova telefona - Epic, Captivate i Fascinate, su zasnovani na procesoru Cortex A8 kompanije ARM, koji radi na 1GHz. (M.S)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.