Svetsko prvenstvo u fudbalu izazvalo rast pretraživanja Interneta

NE SAMO DA ĆE SVETSKO PRVENSTVO dominirati našim malim ekranima u sledećih mesec dana, već će, kako tvrdi kompanija Hitwise, dominirati i pretraživanjem Weba.

Istraživanje ove analitičke kompanije je otkrilo da u nedelji koja se završila 5. juna, pre nego što je takmičenje počelo, 0,66 procenata svih termina za pretraživanje se odnosilo se na Svetsko prvenstvo.

Drugačije rečeno, jedan od 150 termina za pretraživanje Interneta, odnosi se na Svetko prvenstvo u fudbalu.

„Internet će imati vrlo važnu ulogu na ovom Svetskom prvenstvu,“ smatra Robin Goud, direktor istraživanja u kompaniji Hitwise. Goud kaže da je Internet saobraćaj ka Web lokacijama za putovanja naglo porastao čim se reprezentacija Engleske kvalifikovala, a pretrage avionskih letova za Južnu Afriku su porasle za 43 procenata.

Prema podacima iz istraživanja, Web lokacija svetske fudbalske organizacije FIFA se te nedelje našla na osmom mestu najposećenijih sportskih lokacija od strane Britanaca. „Zvanična Web lokacija Fife se najviše puta našla u rezultatima u pretragama vezanim za Svetsko prventsvo u fudbalu pre nego što je ono počelo, ali njeno mesto će zauzeti druge lokacija kada prvenstno počne“, rekao je Goud.

Prema tvrdnjamam kompanije Hitwise, najtraženiji igrač među britanskim korisnicima Internetu bio je engleski reprezentativac Rio Ferdinand, a sledili su ga Dži Kol i Teo Volkot.

Ipak, globalno najpopularniji fudbaler na Internetu je Portugalac Kristijano Ronaldo. Prema rečima predtsavnika kompanije Hitwise, od svih zemalja koje su praćene, samo su se u u Engleskoj i Brazilu među prvih deset najpopularnijih nalazili domaći fudbaleri. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.