Toshiba isporučuje memorijski čip od 128GB za mobilne uređaje

KOMPANIJA TOSHIBA AMERICA Electronic Components objavila je danas planove za isporuku NAND fleš memorijskog modula kapaciteta 128GB, što je najveći dostupan kapacitet za pametne telefone, tablične računare i digitalne video kamere.

Brzina čitanja podatka iznosi 46MB/s, a upisivanja podataka 21MB/s.

Primerci novog NAND fleš modula će u septembru biti dostupni proizvođačima mobilnih uređaja, dok će masovna proizvodnja početi u četvrtom tromesečju ove godine.

Modul sadrži 16 64Gbit NAND čipova proizvedenih 32-nanometarskom litografskom tehnologijom, što je Toshibi omogućilo da ih upakuje zajedno sa kontrolerom u malo pakovanje, dimenzija 1,67 x 2,18 x 0,12 centimetaram. Pojedinačni NAND čipovi su debeli samo 30 mikrometara (mikrometar je milioniti deo metra).

Iz Toshibe su izjavili da je ta kompanija prva uspešno iskombinovala 16 64Gbit NAND čipova koristeći napredne tehnologije istanjivanja i slaganja čipova. Ponuda fleš modula za ugradnju ove kompanije sada obuhvata modele kapaciteta od 2GB do 128GB.

„Potražnja za čipoviima visoke gustine koji podržavaju video visoke definicije i služe za skladištenje i dalje raste, posebno u oblasti memorija za ugrađivanje sa kontrolerom što umanjuje potrebne uslove za razvoj i olakšava integraciju u sisteme,“ rekli su predstavnici Toshibe.

Novi kontroler memorijskog modula upravlja najznačajnijim funkcijama, uključujući upravljanje blokovima za upis podataka, ispravljanje grešaka i čuvanje upravljačkih programa. Iz Toshibe su izjavili da on pojednostavljuje razvoj sistema, omogućavajući proizvođačima prenosivih uređaja da umanje troškove razvoja i brzinu potrebnu da se novi proizvod iznese na tržište. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.