Toshiba predstavila Portégé R700

KOMPANIJA TOSHIBA PREDSTAVILA je početkom ove nedelje prenosivi računar Portégé R700 namenjen poslovnim korisnicima, koji će se u prodaji pojaviti u trećem tromesečju 2010.

Radi se o modelu s ekranom od 33,8 cm (13,3 inča) smeštenom u tanko, uglađeno kućište čija debljina ne prelazi 25,7 mm na najdebljem delu, a težina mu iznosi svega 1,3 kilograma. Računar je zasnovan na Intelovom procesoru iz serije Core (zavisno od tržišta na raspolaganju će biti verzije sa procesorom i3, i5 ili i7), ima najviše 8 GB DDR3 radne memorije i čvrsti disk kapaciteta 500 GB (ili SSD disk kapaciteta 512 GB).

Od ostalih karakteristika treba pomenuti DVD-RW optički uređaj, podršku za Bluetooth 2.1 i bežično povezivanje po standardu 802.11, Web kameru i čitač otisaka prstiju, a od priključaka VGA, HDMI, gigabitni Ethernet, eSATA i tri USB priključka. Baterija računara omogućava do osam sati rada.

Predstavnici Toshibe nisu saopštili cenu modela R700, pravdajući se time da će ona zavisiti od konfiguracije i tržišta na kome će se prodavati, ali su napomenuli da će biti niža od cene modela R600 koji nasleđuje. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.