Tri četvrtine kupaca iPhonea 4 su korisnici neke od njegovih ranijih verzija

ISTRAŽIVAČKA KOMPANIJA PIPER Jaffray objavila je rezultate svog istraživanja koji pokazuju da je 77 posto kupaca iPhonea 4, ranije koristilo neku od starijih verzija tog popularnog Appleovog mobilnog telefona.

To je porast u odnosu na ranija istraživanja, što govori da su korisnici zadovoljni kvalitetom uređaja – 2008. godine 38 posto korisnika iPhonea izjavilo je da će kupiti novu generaciju Appleovog telefona, dok je njihov broj 2009. godine iznosio 56 posto.

Više od polovine kupaca (54 posto) kao razlog za nabavku novog modela navode veći kapacitet telefona, koji kod iPhonea 4 iznosi 32 GB; prošle godine broj takvih kupaca je iznosio 43 posto.

Od ostalih 23 posto kupaca koji su po prvi put postali vlasnici iPhonea, 6 posto je ranije koristilo telefon Blackberry kompanije Research in Motion (RIM), 3 posto je koristilo neki Android telefon, a 2 posto neki od Nokijinih modela. Manje od jednog procenta (0,03) je ranije koristilo neki od telefona kompanije Palm, a 12 posto telefon nekog drugog proizvođača.

Kompanija Piper Jaffray predviđa da će u prva četiri dana prodaje (iPhone 4 je počeo da se isporučuje 24. juna) biti prodato između milion i milion i po primeraka iPhonea 4, u šta su uključene prethodne narudžbine. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.