Amazon unapredio Kindle DX i snizio mu cenu

AMAZON.COM NASTAVLJA DA VRŠI pritisak na svoje konkurente na tržištu elektronskih knjiga tako što će 7. jula objaviti novu verziju svog uređaja Kindle DX koja će imati bolji ekran i cenu nižu za 110 dolara od sadašnjeg modela.

Novi Kindle DX imaće i dalje ekran od 24,6 cm (9,7 inča) ali sa 50% boljim kontrastom od postojećeg modela. To znači da će imati još bolju razliku između crnih i belih područja na ekranu, što će dodatno olakšavati čitanje. Koštaće 380 dolara i imaće 3G vezu.

Niža cena stvara veći jaz između ovog uređaja i nedavno objavljenog iPada kompanije Apple čija najjeftinija verzija košta 500 dolara, i istovremeno smanjuje razliku u odnosu na Sonyjev Reader Daily Edition koji košta 350 dolara, ali ima manji ekran (18 cm, odnosno 7,1 inč).

Tržišno nadmetanje u proteklih par nedelja nateralo je Amazon i neke od njegovih konkurenata da snize cene svojih čitača e-knjiga s manjim ekranima.

Krajem juna Barnes & Noble je snizio cenu svog modela Nook sa 260 na 200 dolara i uveo nov model od 150 dolara. Amazon je odgovorio istog dana tako što je cenu svog modela Kindle 2 snizio za 70 dolara, tako da sada košta 190 dolara. Slično su učinili i drugi proizvođači tako da su, primera radi, e-čitači Kobo maloprodajnog lanca Borders i Sonyjevi modeli Reader Pocket Edition i Touch Edition takođe pojeftinili. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.