Apple u petak drži konferenciju o iPhoneu 4

APPLE JE U SREDU UVEČE POZVAO izvestan broj novinara na pres konferenciju o iPhoneu 4 koja će se održati u njegovom sedištu u Kupertinu u petak u 10.00 po lokalnom vremenu (19.00 po našem). Šta će biti tema konferencije nije objavljeno, ali pretpostavlja se da će kompanija ovom prilikom obavestiti javnost o kontroverzama koje prate ovaj njen proizvod a pre svega o uočenim problemima s njegovom antenom.

Rasprave na račun antene posebno su se rasplamtale ove nedelje kad je časopis Consumer Report (potrošački informator koji testira proizvode s američkog tržišta, ocenjuje ih i preporučuje ili ne preporučuje za kupovinu) i pored maksimalne ocene koju je dodelio novom Appleovom telefonu objavio da ne može da ga preporuči za kupovinu zbog problematične antene.

Apple je 2. jula objavio saopštenje u kome je naveo da novi telefon (i svi raniji modeli) ima grešku u algoritmu koji ocenjuje snagu signala i obećao da će je ispraviti sofverski (što je upravo i učinio pomoću zakrpe za njegov operativni sistem iOS 4). Međutim, tom prilikom nije ništa rekao o problemu gubljenja signala koji se javlja kod nekih korisnika kad držeći telefon prstima ili dlanom prespoje procep u levom donjem uglu metalnog okvira koji istovremeno služi i kao antena. Pored toga, neki korisnici su se žalili i da ugrađeni blizinski senzor zna da prekine razgovor ukoliko se obrazom dotakne dugme Kraj poziva (End Call).

Analitičari smatraju da je Apple sam sebi izazvao glavobolju u odnosima s javnošću time što je odbacivao ili ignorisao problem gubljenja signala (i prekidanja razgovora) i dozvolio da se od minorne nevolje pretvori u udarnu vest na naslovnim stranama brojnih medija. Većina njih smatra da je malo verovatno da će Apple povući uređaj, uprkos brojnim povikama da upravo tako reši problem (ili da bar svima besplatno podeli zaštitne navlake koje ga navodno rešavaju).

iPhone 4 je inače postao pravi hit na tržištu i ovi problemi do sada nisu značajnije uticali na njegovu prodaju. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.