Asseco SEE iz Beograda Microsoftov partner godine u Srbiji

DVANAEST HILJADA LJUDI IZ 125 ZEMALJA sveta okupilo se u Vašingtonu na Microsoftovoj Svetskoj partnerskoj konferenciji. Visoki predstavnici Microsofta prenosili su pred devet hiljada partnera usmerenje kompanije ka „oblak“ računarstvu i njegovim mogućnostima za unapređenje poslovanja i povećanja prihoda partnera i njihovih korisnika. Tom prilikom predstavljena je i nova platforma namenjena velikim kompanijama i davaocima usluga koje su se opredelile za oblak računarstvo, Windows Azure.

Izvršni direktor Microsofta, Stiv Bolmer, istakao je ključnu ulogu koju će partneri imati u prelasku celokupne IT industrije na oblak računarstvo, što u krajnjem ishodu treba da utiče i na poboljšanje ekonomija i stvaranje novih radnih mesta u zemljama širom sveta.

U okviru konferencije, koja je jedinstvena prilika za razmenu iskustva s partnerima, dodeljenje su i godišnje nagrade u više kategorija. Kompanija Asecco South Eastern Europe iz Beograda osvojila je dve. Izabrana je za Microsoftovog partnera godine u oblasti namenski razvijenih rešenja (Custom Development Solutions, Smart Client Development) i za srpskog partnera godine.

„Asseco SEE je izradio rešenja koja su odličan primer vrednosti koja se postiže korišćenjem pune palete Microsoftovih proizvoda i postigao zadovoljstvo klijenata koje je rezultat ovih napora. Microsoft nastoji da svojim partnerima pruži inovativne platforme, poput oblak računarstva, pomoću kojih mogu da unaprede svoje poslovanje“, izjavio je ovim povodom generalni direktor Microsofta Srbija, Vladan Živanović.

„Ponosni smo što je Microsoft još jednom prepoznao naš inovativan i intenzivan rad na bankarskom softveru i našoj platformi Experience dodelio nagradu Microsoft Partner. Za Asseco SEE tim je izuzetno važno što su naša zajednička dostignuća priznata u ovako širokim međunarodnim okvirima“, izjavio je Miodrag Mirčetić, predsednik Upravnog odbora kompanije Asseco SEE d.o.o Beograd. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.