Digitalne učionice za sve osnovne škole u Srbiji

MINISTARSTVO ZA TELEKOMUNIKACIJE i informaciono društvo je najavilo raspisivanja javnog poziva za učešće u programu Digitalna škola. “Tim programom će biti obuhvaćeno opremanje digitalnih kabineta u svim osnovnim školama u Srbiji”,izjavila je ministarka Jasna Matić.

Digitalni kabinet uključuje do 30 mesta za rad učenika na savremenim računarima, prateću opremu potrebnu za nastavu, odgovarajući softver i povezanost računara u kabinetu, navedeno je saopštenju.

U projektu mogu učestvovati sve osnovne škole čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, ističe se u saopštenju. Realizacija projekta Digitalna škola, koji pokreće resorno ministarstvo, omogućiti da sve škole u Srbiji imaju iste uslove za obrazovanje.

U digitalnim kabinetima će pored informatike moći da se uče i ostali nastavni predmeti na interaktivan i deci zanimljiv način u uslovima za učenje kakve imaju i njihovi vršnjaci u Evropskoj Uniji, ističe se u saopštenju ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.