Fujitsu i Microsoft proširuju partnerstvo u računarskom oblaku

KOMPANIJE FUJITSU I MICROSOFT su objavile novo globalno partnerstvo u domenu „računarstva u oblaku”, na osnovu koga će Fujitsu primenjivati platformu Windows Azure u svojim centrima za obradu podataka. Fujitsu će klijentima i nezavisnim dobavljačima softvera isporučivati obiman skup novih „oblak usluga“ i rešenja, uključujući i integraciju sistema, prelazak na „oblak okruženja“ i upravljanje infrastrukturom. Kompanija će i funkcionisanje svojih aplikacija zasnivati na primeni platforme Windows Azure.

Nove usluge i rešenja kompanije Fujitsu zasnovane na ovoj platformi biće dostupni najpre u njenim centrima u Japanu (prvi će biti „Fujitsu Tatebayashi System“, do kraja godine), a zatim i na drugim lokacijama širom sveta. Pored primene same platforme, Fujitsu će korisnicima pružati i globalne usluge.

Microsoft investira u transformisanje računarstva u oblak i primena platforme Windows Azure biće uvrštena u Fujitsuovu ponudu „računarstva u oblaku“ preko podrške za tri načina korišćenja ovog koncepta koja je identifikovao Fujitsu: preko infrastrukture u vidu usluga, aplikacije u vidu usluga i poslovnih aktivnosti u vidu usluga. Aktivnost u vidu usluge omogućava klijentima da se pretplate na poslovne usluge koje se formiraju na osnovu poslovnih, a ne tehnoloških parametara, i predstavljaju značajan zaokret u načinu na koji IT industrija kreira vrednost – pojavom novih poslovnih modela koji će kreirati nove usluge ovog tipa. Kao rezultat proširenog partnerstva između kompanija Fujitsu i Microsoft, korisnici će moći da na jednostavan način odgovore na nove poslovne scenarije koji zahtevaju brzo skaliranje aplikacija i dobiju usluge čiju primenu mogu predvideti, a pri tom i odmah koristiti.

Microsoft je na svojoj „Svetskoj partnerskoj konferenciji“ (Worldwide Partner Conference) u Vašingtonu, objavio puštanje platforme Windows Azure u ograničenu produkciju, kao „zaključanu“ oblak platformu koju veliki dobavljači usluga i korporacije mogu da koriste za funkcionisanje sopstvenih centara za obradu podataka. Klijenti i partneri koji, poput Fujitsua, među prvima budu primenjivali platformu Azure u svojim centrima, imaće aplikacionu platformu za „horizontalno skaliranje“, odnosno dodavanje novih računarskih čvorova, i efikasnost centara na sistemu Windows Azure i SQL Azure aplikacije koje Microsoft nudi danas.

Kompanija Fujitsu će obučiti više od 5.000 svojih konsultanata i profesonalaca u domenu razvoja aplikacija za rad sa korisnicima i nezavisnim dobavljačima softvera na savetovanju, razvijanju i integrisanju novih i postojećih aplikacija na platformi Windows Azure. Pored toga, Fujitsu i Microsoft će razvijati prodajne i marketinške aktivnosti u cilju dodatnog promovisanja usluga oblak računarstva.

Više informacija o partnerstvu Fujitsu i Microsofta u oblasti „računarstva u oblaku“ možete videti ovde. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.