Google News se (delimično) vratio na stari izgled

SVEGA DVE NEDELJE POŠTO JE REDIZAJNIRAO svoju stranicu s vestima (Google News), Google je bio prinuđen da joj doda novu funkcionalnost kako bi zadovoljio brojne korisnike koji su bili nezadovoljni unetim promenama. Stranici je dodata opcija koja im omogućava da se članci s vestima ponovo prikazuju u dva stupca umesto samo u jednom kako je bilo urađeno prvobitnim redizajniranjem.

„Ljutit odziv“ je previše blag opis reakcije koja je usledila čim se redizajnirana strana vesti pojavila 30. juna.

„Mrzim ga, mrzim ga, mrzim ga, mrzim ga, mrzim ga, mrzim ga!!!!! Shvatate šta hoću da kažem?“ napisao je jedan posetilac foruma ocenjujući novi dizajn strane.

„Šta se to dešava s vama? Što nam to radite?“, napisao je drugi. Forum je sadržao na stotine sličnih komentara korisnika koji su bili nezadovoljni promenama.

U saopštenju objavljenom u petak Google je naveo da se nekima svideo nov dizajn. „Neki od vas rekli su nam da im se zbilja sviđa, naročito način na koji im odeljak Vesti za vas (News for you) omogućava da prate članke koji slede teme koje su sami naveli“, napisao je u četvrtak uveče Kris Bekman, proizvodni direktor u Googleu.

Međutim, realno govoreći skoro je nemoguće pronaći pozitivne komentare među stotinama kritika koje su uputili nezadovoljni korisnici vesti. Na momente se forum pretvorio u raspravu o drugim mestima na koje treba preći za čitanje vesti. Neki su otkrili da Google Canada još nije prešao na novi format, a mnogi su sugerisali da je sada Bing News sledeće najbolje mesto.

Oko 40 ljudi na forumu čak je komentarisalo jednu lokaciju s udarnim vestima koju je jedna druga firma napravila tako da izgleda kao stari Google News.

Odziv na najnoviju promenu koja je zaživela u petak nešto je blaži, ali još uvek je negativan.

Neki su ga kritikovali jer se i dalje zadržavaju novi desni stubac i beli prostor s leve strane. Korisnici ne mogu da uklone taj desni stubac koji sadrži istaknute (spotlight) vesti. Opcijom za dvostubačni prikaz oba stupca su stisnuta u prostor koji je sužen zbog tog desnog stupca i praznog prostora ostavljenog s leve strane.

Pozitivna novina je to što Google sada omogućava da se sakrije kutija u kojoj se prikazuju lokalni meteorološki podaci o vremenu, što ranije nije bilo moguće.

Još uvek nije jasno da li je redizajn rezultirao smanjenjem broja posetilaca lokacije Google News, ili je forum odraz nezadovoljstva relativno manjeg broja posebno nezadovoljnih korisnika. Google je u redizajniranje ušao kao drugi najveći agregator vesti. Prema podacima kompanije comScore Yahoo News je u maju imao 52 miliona posetilaca, Google News 14 miliona a Bing News šest.

Google inače ima zanimljivu istoriju odziva korisnika na neke prethodne promene. Ranije ove godine ponudio je nov izgled strane s rezultatima pretraživanja i objavio da neće ponuditi opciju za vraćenje na stari izgled. Na tome je i ostalo. S druge strane, prošlog leta Google je zbog brojnih zahteva korisnika prihvatio da im omogući isključivanje alatke SearchWiki koju je potom u martu ove godine potpuno uklonio. (M.V.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.