HTC predstavio nove pametne mobilne telefone namenjene kineskom tržištu

TAJVANSKA KOMPANIJA HIGH TECH Computer (HTC) je početkom nedelje predstavila prva četiri pametna telefona koje će samostalno ponuditi na kineskom tržištu. Tom prilikom, predstavnici kompanije su objavili i da je potpisan partnerski ugovor sa najvećim kineskim operatorom mobilne telefonije, kompanijom China Mobile, kao i sa najvećim isporučiocem elektronskih uređaja u Kini, kompanijom Gome Electrical Appliances Holding.

Od prvih HTC-ovih pametnih telefona koji će se naći na kineskom tržištu, modeli Tinaxi i Tinayi su dizajnirani da rade u mrežama zasnovanim na tehnologiji TD-SCDMA (Time-Division Synchronous Code Division Multiple Access). Radi se o mobilnoj telefoniji treće generacije (3G) koja je razvijena u Kini s namerom da ta zemlja što manje zavisi od stranih tehnologija.

Model Tianxi koristi Microsoftov operativni sistem Windows Mobile, dok Tianyi ima instaliran Googleov operativni sistem Android. Kompanija China Mobile će ova dva telefona početi da prodaje krajem avgusta ili početkom septembra, ali njihova cena još uvek nije objavljena. Druga dva pametna telefona, modeli Desire i Wildfire, takođe su zasnovani na Androidu. Sva četiri telefona poseduju HTC-ov korisnički interfejs Sense.

HTC-ovi mobilni telefoni se već godinama prodaju na kineskom tržištu, ali pod imenom Dopod. Predstavnici kompanije nisu želeli da potvrde da li će kompanije HTC i Dopod i dalje sarađivati, osim što su ponovili da će se ubuduće svi HTC-ovi pametni telefoni prodavati pod HTC-ovim imenom. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.