I Sony snizio cene e-čitača

SUOČEN S POTEZIMA KONKURENCIJE i Sony je odlučio da snizi cene svojih čitača e-knjiga. Sniženje je usledilo pošto su Amazon i Barnes & Noble nedavno izveli isti takav potez sa svojim modelima Kindle i Nook, s tim što to Sony čini već drugi put ove godine.

Sony je snizio cenu svog najjeftinijeg modela Reader Pocket Edition sa 170 dolara na 150 pošto je prethodno u aprilu odlučio da je snizi za 30 dolara. Touch Edition Reader sada košta 170 dolara umesto 200, a vrhunski model 3G Daily Edition Sony Reader pojeftinio je sa 350 dolara na 300.

Kad se u aprilu pojavila Appleova tabla iPad koja može da služi i kao čitač e-knjiga, svi specijalizovani uređaji odjednom su dobili konkurenciju na koju nisu računali. Pošto najjeftiniji model iPada košta 500 dolara proizvođači specijalizovanih e-čitača morali su da spuste cene svojih uređaja kako bi mogli da se nadmeću s Appleovim multifunkcionalnim uređajem.

Barnes & Noble je prvi snizio cenu svog 3G modela Nook sa 260 dolara na 200 dok je jeftiniji Wi-Fi model pao na svega 150 dolara. Amazon je odmah odgovorio istom merom i istog dana snizio cenu standardnog Kindlea sa 260 na 190 dolara. Ovih dana je snizio i cenu modela DX (čiji je ekran iste veličine kao i ekran iPada) sa 490 dolara na 380. Manje poznati čitač Kobo koji prodaje Borders i dalje košta 150 dolara ali kupci uz njega kao poklon dobijaju vaučer od 20 dolara, dok će manji model Libre, koji će se pojaviti krajem jula, koštati 120 dolara. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.