Microsoft poklanja zaposlenima pametni telefon sa Windowsom 7 Phone

KOMPANIJA MICROSOFT JE ODLUČILA da svakom zaposlenom pokloni po jedan pametni telefon sa instaliranim operativnim sistemom Windows 7 Phone. S obzirom na to da se procenjuje da oko 10.000 zaposlenih u Microsoftu već koristi Appleov iPhone, postavlja se pitanje koji će telefon ubuduće koristiti.

Prema nekim procenama, gotovo 93.000 zaposlenih u Microsoftu, u više od 100 zemalja, dobiće pametni telefon za sada nepoznatog proizvođača.

Spisak proizvođača koji će prodavati pametne telefone zasnovane na novom Microsoftovom operativnom sistemu, što će se pojaviti krajem ove godine, dosta je dugačak. Na njemu se između ostalih nalaze kompanije Dell, HTC, Samsung i LG. Ako se pretpostavi da će cena jednog telefona biti oko 300 dolara, Microsoft će svoju darežljivost morati da plati skoro 27 miliona dolara.

Iz činjenice da će tako veliki broj telefona biti distribuiran širom planete može se zaključiti da će novi operativni sistem i „pametnjakoviće“ zasnovane na njemu, podržati veliki broj operatera mobilne telefonije, što će umanjiti njihovu cenu, a poboljšati konkurentnost na tržištu. Apple je po predstavljanju iPhonea potpisao ekskluzivne ugovore sa pojedinim operaterima zbog čega su cene telefona ostale visoke tokom dužeg vremenskog perioda.

Prema pisanju časopisa Wall Street Journal, u martu ove godine skoro 10.000 zaposlenih u Microsoftu je koristilo Appleov mobilni telefon iPhone, što je delovalo kao otrežnjenje i na Microsoftovog izvršnog direktora Stiva Bolmera. WSJ takođe navodi da je Microsoft odustao od pravila da zaposleni u kompaniji mogu da koriste samo uređaje koji pokreće Microsoftov softver. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.