Najveći proizvođač prenosivih računara postavio rekord u junu

TAJVANSKA KOMPANIJA QUANTA COMPUTER, najveći ugovorni proizvođač prenosivih računara na svetu, postigla je u junu rekordne isporuke i ostvarila rekordan prihod, što je znak da se potražnja za tehnološkim proizvodima nije smanjila uprkos straha od dužničkih problema u nekim delovima Evrope.

Ova kompanija među čijim klijentima su između ostalih i Sony, Dell i Hewlett-Packard, pripisuje svoje rekordno postignuće smanjenju nestašice nekih komponenata i narudžbinama koje je dobila početkom juna umesto u julu kako je ranije bilo uobičajeno.

„Očekujemo da će u julu nastati malo smanjenje u odnosu na jun, ali bi isporuke trebalo ponovo da skoče u avgustu“, rekao je jedan predstavnik kompanije.

Quanta je u junu isporučila 4,8 miliona prenosivih računara i ostvarila prihod od 100,2 milijarde novih tajvanskih dolara (3,1 milijardu američkih). Njen prethodni rekord za jedan mesec zabeležen je u aprilu kad je ispručila 4,5 miliona računara i zabeležila prihod od 97 milijardi NTD.

Komentari kompanije ukazuju da su se nestašice pojedinih komponenata ublažile, uključujući neke Intelove procesore kao što su Core i3 i Core i5. To je posledica činjenice da je ovaj najveći proizvođač čipova na svetu intenzivirao proizvodnju s ciljem da do kraja drugog tromesečja (30. juna) uhvati priključak s potražnjom.

Ove godine je industrija personalnih računara imala probleme i s nestašicama LCD ekrana i DRAM memorija. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.