Osam stotina miliona pretplatnika mobilne telefonije u Kini

KINESKO MINISTARSTVO INFORMATIČKE industrije objavilo je najnovije podatke o broju korisnika mobilne telefonije u Kini. Prema podacima tog ministarstva, broj korisnika mobilne telefonije je u maju povećan za 9,4 miliona (48,5 miliona od početka godine) i dostigao je 796 miliona.

Broj korisnika 3G telefonije, koja je u Kini u komercijalnoj upotrebi od prošle godine, se udvostručio i dostigao 22,6 miliona, navodi se u saopštenju ministarstva.

Najveći kineski operater mobilne telefonije je kompanija China Mobile, koja ima 549 miliona pretplatnika, uključujući i 9,3 miliona pretplatnika 3G mreže. Slede je kompanije China Unicom sa 155,3 miliona pretplatnika (6,5 miliona pretplatnika 3G mreže) i China Telecom sa 71,5 miliona pretplatnika, od kojih 6 miliona koristi 3G mrežu mobilne telefonije.

Iako je Kina zemlja sa najvećim brojem pretplatnika mobilne telefonije, zanimljivo je da broj pretplatnika najbrže raste u Indiji. Broj korisnika mobilne telefonije u toj zemlji je u maju povećan za čitavih 16,3 miliona i dostigao je 617,5 miliona.

Da podsetimo, broj stanovnika u obe zemlje je veći od jedne milijarde – krajem maja ove godine u Kini je bilo 1.338.000.000 stanovnika, a u Indiji 1.182.000.000 stanovnika. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.