Proizvođači memorija očekuju rast prihoda u 2010.

KAKO PROGNOZIRA ISTRAŽIVAČKA KOMPANIJA iSuppli, prihod od prodaje memorije za mobilne uređaje će u 2010. godini porasti za 50%, pre svega zbog rasta isporuka pametnih telefona.

Očekuje se da će ovogodišnji prihod od prodaje NAND fleš memorijskih modula, NOR fleš memorije i DRAM modula za mobilne uređaje porasti na 10,2 milijarde dolara, što je porast od 50 posto u odnosu na prihod od 3,4 milijarde koiko je zabeleženo u prethodnoj godini.

Udruženje proizvođača elektronskih proizvoda (Consumer Electronics Association, CEA) očekuje da će ove godine u SAD biti prodato 54 miliona pametnih telefona, što je porast od 31% u odnosu na prethodnu godinu.

Koristi od porasta prihoda imaće i kompanija Micron Technology koja pokušava da se nadmeće sa rivalima kao što su Samsung i Toshiba. Micron, koji je najviše poznat po svojim NAND i DRAM fleš memorijama, kupio je u maju ove godine za 1,2 milijarde dolara kompaniju Numonyx, najvećeg svetskog proizvođača NOR fleš memorija. Prema kompaniji iSuppli, ta kupovina će omogućiti Micronu da se probije na sam vrh rang-liste proizvođača memorija.

Samsung je treći proizvođač NOR fleš memorija na svetu, odmah posle kompanija Spansion i Micron. Ove tri kompanije zajedno pokrivaju 70% tržišta NOR fleš memorija.

Micron je treći proizvođač NAND fleš memorija i u stopu prati kompanije Samsung i Toshiba koje zauzimaju prva dva mesta. (I.S.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.