Šaljivi flaster za iPhone pretvorio se u biznis

DVA DIZAJNERA IZ BRUKLINA ODLUČILA su da se našale na račun antenskog problema Appleovog telefona iPhone 4. Kreirali su flasterčić koji precizno prekriva osetljivu tačku na metalnom obruču telefona koji istovremeno ima i funkciju antene i otvorili mrežnu prodavnicu na lokaciji Etsy pod imenom Antenn-Aid. Sad se iz sve snage trude da zadovolje potražnju.

„Prodavnicu smo otvorili u petak uveče, istog dana kad je Apple održao konferenciju za novinare, a sada svakog minuta primamo po jednu novu narudžbinu“, izjavio je Džon Dorfman, jedan od dvojice bruklinskih dizajnera.

U počeku su svoj antenaflaster pokušavali da prodaju na komad ali to nije bilo dovoljno efikasno pa su odlučili da ponude paket sa šest flastera različitih boja po ceni od pet dolara plus poštarina.

„Nismo sproveli nikakvo zvanično testiranje ali izgleda da naš flaster rešava problem“, izjavio je Šimon Veglarski, drugi dizajner iz ovog inovativnog para. „Broj crtica se ne smanjuje jer flaster odvaja metal od kože koja pravi kratak spoj.“

Dizajneri su na svojoj strani Antenn-aid zato napisali da njihovi flasteri „rade kao magične nalepnice“, aludirajući tako na Džobsov običaj da Appleove proizvode opisuje kao magične i revolucionarne.

U tehničkoj specifikaciji svog proizvoda naveli su samo šturi podatak: „Umm… to je nalepnica.“

„Ima tu dosta satire, jer ovo je zezatorski proizvod s kojim se sprdamo s tim kako je celo rešenje problema s antenom naduvano preko svake mere“, kaže Veglarski.

Prošle nedelje pojavio se još jedan kobajagi proizvod koji je rešavao problem Appleovog telefona – drvena ruka nazvana iHand kojom se iPhone drži tako da ne izaziva nikakve smetnje u prijemu signala. Flaster je nesumnjivo zgodniji (i manje košta). (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.