Spajanje kompanija Blue Soft i Datalab

POTPISIVANJEM UGOVORA IZMEĐU KOMPANIJA Blue Soft i Datalab, vodeća regionalna kompanija za razvoj poslovno-informacionih sistema na teritoriji jugoistočne Evrope, Datalab je u procesu spajanja poslovnih aktivnosti sa srpskom softverskom kompanijom Blue Soft otkupila autorska prava i izvorni kôd ERP rešenja za mala preduzeća.

Dalji razvoj tog rešenja će se nastaviti u okviru L-porodice softverskih rešenja Pantheon, i to prenošenjem dela razvoja Datalaba za taj tržišni segment.

Blue Soft i njegovi distributeri će daljim investiranjem u HelpDesk i Call Centar uspostaviti jak regionalni centar, koji će biti podrška korisnicima u Srbiji, Crnoj gori i Bosni. Postojećim korisnicima rešenja Blue Soft obe kompanije pripremaju posebno povoljne uslove prelaska na Pantheon i mogućnosti finansiranja daljeg usavršavanja njihovih informacionih sistema.

Ovim spajanjem, Datalab i Blue Soft nastavljaju zajednički rad na unapređenju primene poslovne informatike u malim i srednjim preduzećima, kroz smanjenje troškova razvoja i poboljšanje kvaliteta usluga krajnjim korisnicima kroz jedinstveni informacioni sistem Pantheon ERP u kojima će biti primenjena iskustva iz obe kompanije. U tom cilju obe kompanije su osnovale i Institut za razvoj informatike u malim i srednjim preduzećima.

Spajanjem ove dve kompanije, korisnici dobijaju Pantheon kao standardnu programsku opremu sa mnogobrojnim korisnicima, koja omogućava proveren rad opštih funkcija (računovodstvo, plate, materijalno poslovanje...) i dodatke razvijene po specifikacijama korisnika, kao prilagodljivost i upotrebljivost po meri rešenja pisanih za korisnika. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.