Strateška saradnja kompanija Datalab i Blue Soft

KOMPANIJE DATALAB I BLUE Soft održale su u četvrtak u beogradskom Medija centru konferenciju za novinare na kojoj su saopštile da počinju sa strateškom saradnjom koja će se ogledati u razvoju zajedničkog softvera za mala i srednja preduzeća.

U cilju smanjenja troškova razvoja i poboljšanja kvaliteta usluga krajnjim korisnicima, dve kompanije će razvijati jedinstveni informacioni sistem u koji će „uliti“ najbolja iskustva iz obe kompanije. Kako bi još uspešnije nastavile da rade na unapređenju primene poslovne informatike u malim i srednjim preduzećima, kompanije Datalab i Blue Soft će osnovati Institut za razvoj informatike u malim i srednjim preduzećima.

Istovremeno, prisutnima je predstavljena usluga e-Računovodstvo koja će biti realizovana u saradnji sa kompanijom Orion telekom. Ta usluga tehnički predstavlja držanje Pantheon aplikacije i baze podataka na serveru davaoca Internet usluga, što omogućava korisnicima i računovođama da pristupaju svojim poslovnim podacima sa bilo kog mesta i u bilo kom trenutku uz jedini uslov da imaju vezu sa Internetom.

Usluga e-Računovodstvo spaja operativne podatke (korisnik) sa finansijskim podacima (računovođa) u jedinstvenu celinu i na taj način pruža pravovremene informacije bez potrebe za sinhronizacijom, usaglašavanjem i sravnjivanjem stanja. Korišćenjem ove usluge računovodstvenim servisima se omogućava nesmetano obavljanje posla bez razmišljanja o tehničkim detaljima (hardveru, serverskim licencama, bezbednosnom softveru itd.) i to uz vrlo prihvatljivu cenu koja se obračunava po potrošnji. (G.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.