Vip učestvuje u pokretanju razvojne platforme za mobilne aplikacije

VIP MOBILE DANAS JE OBJAVIO DA je Grupa Telekom Austrija, čiji je član, jedan od osnivača Zajednice za veleprodaju aplikacija (WAC), a Hanes Amecrajter, izvršni direktor Grupe je imenovan za člana Odbora WAC-a, sa mandatom od tri godine. Zajednica za veleprodaju aplikacija (WAC) je globalno udruženje vodećih svetskih mobilnih operatera, koje ima za cilj da deluje kao globalni interfejs između programera inovativnih aplikacija i krajnjih korisnika. Zajednica za veleprodaju aplikacija predstavlja otvorenu platformu za aplikacije, koja podržava svetske standarde i pruža idealnu osnovu za rad programera mobilnih aplikacija.

Ovim povodom Amecrajter je izjavio da su se svi mobilni operateri, članovi Grupe, pridružili Zajednici za veleprodaju aplikacija, kako bi preko ove platforme na bolji način pružali informacije pojedinačnim korisnicima i ponudili pravu dodatnu vrednost na osnovu šireg izbora inovativnih aplikacija i usluga. „Programeri aplikacija će takođe imati koristi od ove platforme jer će im biti omogućen direktan pristup krajnjim korisnicima svih mobilnih operatera, članova nove organizacije. Uz to, nezavisnost platforme značajno povećava ukupan domet aplikacija. Ovaj raspon se kreće od usluga potrebnih svakom mobilnom korisniku na globalnom nivou do specifičnih programa za male ciljne grupe. Nedavno održani konkursi za razvoj aplikacija na tržištima Grupe Telekom Austrija pokazali su da su najtraženije one aplikacije koje su fokusirane na region“.

U daljem razvoju Zajednica za veleprodaju aplikacija će značajno doprineti standardizaciji trenutno segmentiranog tržišta mobilnih aplikacija. Zbog mnoštva dobavljača opreme i velikog broja operativnih sistema koji su na raspolaganju, razvoj aplikacija za veće ciljne grupe je veoma komplikovan, zahteva puno vremena i veoma je skup. Umesto suočavanja sa ovim teškoćama, Zajednica programerima nudi standardizovanu i stoga isplativu platformu na kojoj će moći da se otpočne i programira bilo koja usluga za mobilne i pametne telefone. Ova platforma takođe promoviše bližu saradnju svih dobavljača uređaja za mobilne telefone.

U novembru 2010. biće objavljene prve specifikacije i paketi razvojnih softvera za programere. Ovaj skup tehničkih pravila i standarda zasnivaće se na standardu HTML5 i predstavljaće osnovu za programere širom sveta, pružajući jedinstvenu bazu za stvaranje novih aplikacija za mobilne uređaje i pametne telefone. Softverski paket za programere zasnivaće se na standardima W3C. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.