YouTube dokumentuje „život u jednom danu“

YOUTUBE ĆE U SARADNJI SA DVOJICOM režisera, dobitnika Oskara, i vama, napraviti dugometražni dokumentarni film o običnim životima onako kako se odvijaju u toku jednog dana. „Život u jednom danu“ će obuhvatiti 24. jul 2010. iz miliona različitih perspektiva sa svih strana sveta.

„Svakog dana 6,7 milijardi ljudi vide svet kroz svoje jedinstvene objektive. Zamislite da postoji način da se sve te perspektive prikupe, udruže i stope u koherentnu priču o jednom danu na Zemlji“, piše u saopštenju koje je YouTube objavio tim povodom.

Te subote 24. jula imaćete na raspolaganju 24 sata da snimite odlomak svog života, običan ili neobičan, i da ga pre 31. jula pošaljete na YouTubeov kanal Life in a Day. Najupečatljiviji snimci biće izabrani, uređeni i uključeni u film koji će režirati Kevin Mekdonald (režiser filma Poslednji kralj Škotske), a producent filma biće Ridli Skot (Gladijator).

Film će se premijerno prikazati u januaru 2011. na filmskom festivalu Sandens (2011 Sundance Film Festival). Oni čiji snimci uđu u izbor neće dobiti nikakvu novčanu nagradu, ali će biti navedeni kao korežiseri, a dvadeset odabranih prisustvovaće premijeri. Dokumentarac će moći besplatno da se vidi na lokaciji YouTube.

Učesnici moraju da zadovolje nekoliko pravila. Moraju imati najmanje 13 godina i nalog na YouTubeu i moraju se pridržavati smernica koje važe za YouTube zajednicu.

Sudeći prema tim smernicama ne postoji „ispravan ili pogrešan način“ da se dokumentuje nečiji život. „Možete nam pokazati svoj život ili samo govoriti direktno u kameru. Vaš snimak može trajati 15 sekundi ili dva sata.“

Produkcijska kuća Against All Odds Productions će „obezbediti kamere pojedincima koji žive u udaljenim područjima sveta kako bi se omogućilo da film bude što obuhvatniji“, naveo je filmski časopis Variety. Pomenutu produkcijsku kuću osnovali su Rik Smolan i Dženifer Ervit i ona je ranije dokumentovala jedan dan u životu pomoću fotografija objavljenih u istoimenoj seriji knjiga.

„U proteklih pet godina You Tube je promenio način kojim se mediji kreiraju i konzumiraju. Uzbudila nas je mogućnost da našoj zajednici pružimo priliku da sarađuje s Kevinom Mekdonaldom i Ridlijem Skotom i zahvalni smo našem dugoročnom partneru institutu Sandens, za podršku koju su dali ovom globalnom projektu“, izjavio je ovim povodom Erik Šmit, izvršni direktor Googlea. (M.V.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.