Apple predstavio nove računare Mac Pro

KOMPANIJA APPLE PREDSTAVILA je prošle nedelje nove modele računara iz serije Mac Pro, koji imaju za 50 posto bolje performanse u odnosu na prethodne modele.

Novi računari Mac Pro imaju dva Intelova četvorojezgarna ili šestojezgarna procesora Xeon koji rade na frekvencijama od 2,66 do 3,33 GHz i imaju do 12 MB keš memorije trećeg nivoa. Računari podržavaju tehnologije Hyper Threading (omogućava efikasnije izvršavanje nekoliko programa istovremeno) i Turbo Boost (po potrebi povećava radnu frekvenciju pojedinih jezgara ili ako nisu potrebna u potpunosti ih gasi u cilju uštede električne energije). Turbo Boost omogućava povećanje radnog takta procesora do 3,6 GHz, a Hyper Threading kreiranje do 24 virtuelna proceorska jezgra.

Što se tiče grafike, novi modeli iz serije Mac Pro imaju ATI-jevu grafičku karticu Radeon HD 5770 sa 1 GB GDDR5 memorije, a opciono se može naručiti i kartica ATI Radeon HD 5870, takođe sa 1GB GDDR5 memorije. Obe kartice imaju dva MiniDisplay priključka i jedan dual-link DVI priključak, što omogućava da se sa računarom poveže monitor LED Cinema Display (kompanija je takođe prošle nedelje predstavila novi 27-inčni monitor iz serije Cinema Display).

Od ostalih zanimljivih karakteristika vredi pomenuti da novi računari iz serije Mac Pro po prvi put omogućavaju da se u jedno od četiri za to namenjena ležišta doda disk zasnovan na fleš memoriji (solid state disk, SSD), kapaciteta 512 GB.

Novi modeli računara iz serije Mac Pro počeće da se prodaju u avgustu, po ceni od 2500 dolara (model sa četvorojezgarnim procesorom) naviše. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.