Brži Internet i lakše telefoniranje u Kosovskoj Mitrovici

BEOGRADSKA KOMPANIJA ZOVIME, U saradnji sa firmom Profi Tim iz Kosovske Mitrovice, pustila je u rad Wi-Fi Moto Meš Mrežu, koja omogućava građanima Kosovske Mitrovice da pristupe Internetu na ulicama svog grada.

Ovaj sistem omogućava i zamenu za mobilnu telefoniju, što znači da nezavisno od mobilnog operatera, mobilni telefoni mogu preko Wi-Fi mreže da telefoniraju sa celim svetom, po mnogo nižim cenama od klasične mobilne telefonije, kao i bez rominga. Zbog opasnosti da se ugase srpske mobilne mreže u Kosovskoj Mitrovici i ostalim srpskim enklavama, ovaj sistem će omogućiti da se održi komunikacija sa celim svetom.

Sistem omogućava klasičan i portabilni pristup Internetu na svakom mestu (u gradskim centrima na ulicama, parkovima, javnim prostorima, kulturnim centrima, obrazovnim ustanovama, u kampovima i školskim dvorištima, bolnicama, obližnjim stambenim objektima itd.), VoIP (Voice over Internet Protocol) usluge ili prenos govora preko Interneta za lokalne i međunarodne telefonske razgovore (do deset puta jeftiniji) prema bilo kojoj fiksnoj ili mobilnoj mreži u svetu, zatim, u prostoru Wi-Fi mreže, govorne usluge mobilnim telefonom (svi mobilni telefoni novije generacije podržavaju Wi-Fi tehnologiju). (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.