Dell predstavio Streak, slede Aero, Thunder i Lightning

DELL SE ODLUČIO DA SA SVOJIM novim tabličnim računarnom Streak i nekoliko pametnih telefona zakorači i na mobilno tržište. Kompanija je danas predstavila svoj novi tablični računar koji će se u prodaji naći po cei od 550 USD bez ugovora, dok će uz ugovor sa operaterom AT&T, Streak moći da se kupi za 300 USD.

Tržište mobilnih uređaja je „nova teritorija“ za kompaniju Dell, trećeg po veličini proizvođača računara na svetu. Dosada Dell nije predstavio pametni telefon ili tablični računar u SAD, ali u sledećih nekoliko meseci, videćemo još dosta pokušaja ove kompanije da ponovo definiše svoje poslovanje.

Prvi pravi pametni telefon koji će stići iz Della biće Aero, koji će biti zasnovan na Androidu, a moći će da se kupi kod operatera AT&T. Aero ima procesor brzine 624 MHz i samo 2 GB memorije, tako da će to biti najosnovniji pametni telefon, ni blizu Motorolinog Droida, recimo.

Krajem godine Dell će predstaviti Thunder, Android telefon sa 4,1-inčnim ekranom sa organskim svetlećim diodama (OLED), 8-megapikselnom kamerom i podrškom za snimanje videa u rezoluciji 720p. Prototip uređaja predstavljen u jednom video odlomku kombinuje prave i zaobljene horizontalne ivice, ali iz Della još uvek nisu potvrdili da uređaj zvanično postoji. Ako kompanija planira da predstavi Thunder, onda će to biti Dellov prvi pravi Android supertelefon.

Dell neće posvetiti najveću pažnju samo Androidu, jer će krajem godine predstaviti i Lightning, telefon sa operativnim sistemom Windows Phone 7. Nagađa se da Lightning ima 4,1-inčni OLED ekran i dizajn veoma sličan Thunderu, ali i hardversku tastaturu, koja se izvlači sa strane.

Za sada, Dellov pristup ne izgleda izbalansirano. Model Aero, čak i ako pronađe kupce, verobatno neće biti previše zapažen, a Streak je izazvao različite reakcije, prvenstveno zbog toga što je teško odrediti u koju kategoriju spada ovaj 5-inčni uređaj. Prema današnjim standardima, Dellovi pametni telefoni dosta obećavaju, ali sudeći prema brzini razvoja HTC-ovih i Motorolinih telefona, Lightning i Thunder neće biti toliko zapaženi kada se budu pojavili krajem godine. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.