E-čitač Que napušten zbog kašnjenja i tržišnih promena

KOMPANIJA PLASTIC LOGIC KOJA je već godinama (od 2007) pokazivala prototipove svog čitača elektronskih knjiga Que

To tržište je postalo izuzetno vruće kad su i Amazonov Kindle i Nook kompanije Barnes & Noble i brojni drugi e-čitači postali jeftiniji od 200 dolara. Que je s druge strane imao početnu cenu od 650 dolara s kojom je bio skuplji i od iPada. Plastic Logic je posle prikazivanja svog čitača na sajmu elektronike CES održanom u januaru u Las Vegasu nekoliko puta ove godine odlagao njegovu pojavu na tržištu.

Prvobitni plan je bio da se pojavi u aprilu, ali u martu je objavljeno da uređaj kasni zbog nekih tehničkih detalja i optimizacije. Potom je propušten i junski rok, a porudžbine otkazane, mada je kompanija nastavaila da podržava poizvod.

Međutim, u utorak 10. avgusta izvršni direktor Ričard Arkuleta je konačno objavio da više nema smisla ići dalje, s obzirom na tržišne promene i interna kašnjenja. U izjavi koju je preneo CNET on je rekao da je ovo bila teška, ali i najbolja moguća odluka za kompaniju, njene investitore i njene klijente.

„Planiramo da iskoristimo neophodno vreme da ponovo uđemo na tržište kad refokusiramo, redizajniramo i preradimo novu generaciju našeg ProReadera. Imamo sreće što naši investitori imaju poverenja u kompaniju i odlučni su u dugoročnoj nameri da joj pomognu da uspešno komercijalizacije svoju plastičnu elektoniku. Mi se zahvaljujemo i njima i našim partnerima i snabdevačima, a naročito našim kupcima, za podršku i strpljenje i to što stoje uz nas kao pionira revolucije koju donosi plastična elektronika.“ (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.