Google gasi uslugu Wave

NEŠTO VIŠE OD GODINU DANA NAKON njenog predstavljanja, Google će ugasiti uslugu za društveno povezivanje Google Wave, saopštili su predstavnici kompanije.

„Wave nije bio prihvaćen onako kako bismo mi to želeli,“ napisao je u svom Web dnevniku Urs Helcl, jedan od potpredsednika Googlea. „Kao rezultat ravnodušne reakcije javnosti, ne planiramo da nastavimo sa razvojem usluge Wave kao nezavisnog proizvoda.“

Kompanija će uslugu ugasiti tek krajem godine, a korišćena tehnologija će biti ugrađena u druge projekte. Neke opcije su već dostupne u vidu komponenti otvorenog koda, a Google će korisnicima ponuditi i alatku za jednostavno „oslobađanje“ njihovih sadržaja iz usluge Wave.

Helcl smatra da je Wave možda bio previše radikalan koncept da bi ga šira javnost prihvatila, uprkos mnogim pokušajima kompanije da ga približi javnosti. „Ta Web aplikacija za komunikaciju i saradnju u realnom vremenu je postavila nove standarde u pogledu toga šta je sve moguće uraditi preko Web čitača. Nismo bili sasvim sigurni kako će korisnici prihvatiti ovaj radikalno drugačiji vid komunikacije.“

Iako se čini da je odluka o odustajanju od Wavea doneta pomalo ishitreno, na prošlomesečnoj konferenciji O'Reilly Open Source održanoj u Portlandu, Den Piterson, član razvojnog tima za Google Wave, priznao je da su prve verzije usluge bilo spore i da su često otkazivale. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.