Googleov Android pretekao iPhone u SAD

ISTRAŽIVAČKA KOMPANIJA NIELSEN saopštila je da je u prvom tromesečju 2010. godine u SAD prodato više telefona sa Googleovim operativnim sistemom Android nego Appleovih telefona iPhone.

Prema podacima kompanije, od svih pametnih telefona koji su u prvom tromesečju 2010 prodati u SAD, na telefone sa Androidom se odnosi 27%, dok udeo iPhonea iznosi 23%.

Iako je iPhone posednjih nekoliko godina dominirao tržištem pametnih telefona, Googleov operativni sistem Android je zabeležio najveće povećanje tržišnog udela među postojećim pretplatnicima, zaključili su predstavnici kompanije Nielsen. Takođe, kompanija je objavila podatak da pametni telefoni zauzimaju četvrtinu tržišta mobilnih telefona u SAD, i predvidela da će pametni telefoni preuzeti vođstvo do kraja 2011. godine.

Kada se radi o lojalnosti određenom modelu telefona (ili proizvođaču), Appleov pametni telefon je nesporni pobednik. Skoro 90% korisnika iPhonea izjavilo je da bi ponovo kupili taj model telefona, dok bi samo 6% njih poželelo da kupi telefon sa Googleovim Androidom. Međutim, 12% korisnika koji trenutno imaju telefon sa Googleovim Androidom je izjavilo da bi kupili iPhone u budućnosti.

Kompanija Nielsen je saopštila rezultate svog istraživanja samo nekoliko dana nakon što je kompanija GfK objavila podatke koji pokazuju da je broj pametnih telefona sa Googleovim Androidom u Velikoj Britaniji, u prošlom tromesečju povećan za 10%. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.