Igra Snake za Android je špijunska aplikacija

ISTRAŽIVAČI FINSKE KOMPANIJE F-SECURE otkrili su aplikaciju za platformu Android koja zapravo predstavlja špijunski sofrver zamaskiran kao igra Snake. Igra Snake je dizajnirana da se koristi uz drugu špijunsku aplikaciju za platformu Android, GPS Spy. Ideja je da se špijunska aplikacija Snake preuzme sa Interneta i instalira na pametni telefon zasnovan na platformi Android. Od tog trenutka, aplikacija bi trebala da radi u pozadini i prati upotrebu telefona.

F-Secure pretpostavlja da će Google ukloniti aplikaciju sa lokacije Android Market, ili aktivirati opciju „kill switch“.

Kako F-Secure navodi, ova špijunska aplikacija nije zlonamerni program u pravom smislu te reči, jer je potrebno imati fizički pristup telefonu kako bi saznali navike korisnika, ali može se klasifikovati kao Trojanski konj. Iako špijunske aplikacije imaju svoju benignu namenu, kao što je kontrola dece, postoji bezbroj načina da se zloupotrebe, recimo za špijuniranje kolega ili supružnika.
Takođe, ovo je podsetnik da Googleova liberalna politika kada je u pitanju Android Market, ima svojih nedostataka i da korisnici moraju da budu obazrivi. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.