Japanac poslao 20-milijarditi napis na Twitteru

DRUŠTVENA MREŽA TWITTER, KOJA KORISNICIMA omogućava da pošalju kratku poruku od 140 znakova ili manje, u subotu je obeležila je još jednu prekretnicu kada je objavila 20-milijarditu poruku, odnosno „tweet“.

Jubilarnu poruku je u 16,30 časova po srednjeevropskom vremenu poslao korisnik „GGGGGGo_Lets_Go“. Radi se o grafičkom dizajneru iz Tokija koji radi u agenciji za oglašavanje, navodi se u profilu tog korisnika. Poruka je bila deo razgovora, zapravo komentar o nekoj trećoj osobi koja se priključila mreži Twitter.

Tačno značenje poruke nije bilo jednostavno shvatiti zbog nedostatka konteksta, ali reakciju korisnika kada je saznao da je poslao 20-milijarditi „tvit“ su svi razumeli.

„Izgleda da sam poslao 20-milijarditu poruku na Twitteru. Ljudi iz celoga sveta mi šalju poruke, što je pomalo zastrašujuće. Kolike su šanse za ovako nešto? Možda ću umreti? Da li je ovo više zapanjujuće nego da sam osvojio sedmicu na lotou? Mislio sam da je sve ovo šala,“ rekao je on preko poruke na Twitteru nekoliko trenutaka kasnije.

Jubilarna poruka je napisana samo pet meseci nakon 10-milijarditog napisa koji je poslan u martu ove godine. To je oko četiri puta brže u odnosu na četiri godine koliko je Twitteru trebalo da dostigne 10 milijardi napisa, i odslikava trenutnu brzinu rasta Tweetera.

Svakoga dana se na Twitter prijavi oko 300.000 novih korisnika, tako da ovo naglo povećanje broja korisnika dosta opterećuje IT sisteme kompanije. Poruka „fail whale“, koja se pojavljuje kada dođe do greške u sistemu, česta se javlja poslednjih nekoliko meseci, posebno za vreme velikih sportskih događaja kao što je nedavno završeno Svetsko prvenstvo u fudbalu.

„Imali smo veliki broj ovih problema nedavno“, izjavili su predstavnici kompanije Twitter uz napomenu da je povećanje pouzdanosti i stabilnosti „prioritet za kompaniju“.

Veliki korak u tom pravcu dogodiće se krajem godine, kada će kompanija otvoriti svoj prvi namenski centar za obradu podataka. Centar će biti lociran u Solt Lejk Sitiju, što će kompaniji pomoći da bolje ispunjava potrebe korisnika, navodi se u saopštenju kompanije Twitter. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.