Kingston predstavio prve memorije s vodenim hlađenjem

KOMPANIJA KINGSTON TECHNOLOGY predstavila je sredinom ove nedelje svoje prve DDR3 memorije s vodenim hlađenjem, namenjene stonim računarima, uz tvrdnju da su znatno pouzdanije od prethodnih modela.

U novoj seriji HyperX H20 nalaze se tri modela - dva modela dvokanalnih memorija kapaciteta 4 GB sa brzinama od 2000 i 2133 MHz, kao i jedna trokanalna memorija kapaciteta 6 GB, sa brzinom od 2000 MHz.

Cena ovih memorija se kreće od 157 dolara za module kapaciteta 4 GB do 235 dolara za module kapaciteta 6 GB.

Predstavnici Kingstona navode da je vodeno hlađenje memorija poželjno zbog tihog rada i pouzdanosti. Testovi sa termofotografijama pokazaju da je temperatura DRAM modula hlađenih na ovaj način bila konstatno niža za 10 do 14 stepeni u odnosu na module hlađene vazduhom.

Kingston je svoju memoriju sa vodenim hlađenjem namenio „ekstremnim“ entuzijastima koji najviše pažnje posvećuju nadogradnji sistema. Oni generalno vole procesore i grafičke kartice sa vodenim hlađenjem, tako da je normalno da i memorija krene tim putem. „Tu je i faktor izgleda. Neki ljudi jednostavno vole izgled memorije s vodenim hlađenjem“, navode predstavnici Kingstona.

Bez obzira na to koliko korisnik poveća brzinu procesora, memorijski modul se neće pregrejati. „U praksi, memorija nikada neće dostići svoj limit od 85 stepeni Celzijusa. Zapravo, nikada neće preći 65 stepeni“, navodi proizvođač.

Kompanija je takođe objavila da je promenila ime originalnom HyperX DDR3 modulu, koji se sada zove Genesis. Kingston sada u ponudi ima module Genesis sa vazdušnim hlađenjem, seriju Blu DDR3 modula za jeftinije sisteme i LoVo module, koji imaju malu potrošnju energije.

Kingston za HyperX memorije nudi doživotnu garanciju i tehničku podršku koja je dostupna 24 sata, 7 dana u nedelji. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.