Nintendo dobio sudsku parnicu u vezi igara za konzolu DS

VIŠI SUD VELIKE BRITANIJE PRESUDIO je da je uređaj R4 Magicards, koji omogućava pokretanje nelegalnih igara na Nintendovim igračkim konzolama DS, nelegalan u toj zemlji.

Radi se o presudi koja je doneta na osnovu tužbe kompanije Nintendo protiv kompanija Playables Limited i Wai Dat Chana, koji prozvode ovaj uređaj vredan 10 funti (12,1 evra).

Korisnici mogu preuzeti igre sa Weba, snimiti ih na sporne kartice i ubaciti u kartridže za konzolu Nintendo DS. Pritom, na njih ne utiče ugrađena tehnologija koja sprečava korisnike da pokreću nelegalan sadržaj. Sudija Džastis Flojd, u odgovoru na tvrdnju proizvođača kartica da su one namenenje pokretanju igara razvijenih u domaćoj radinosti, rekao je da sama činjenica da uređaj može da se koristi u legalne svrhe ne predstavlja odbranu.

Ekonomski uticaj spornog uređaja na Nintendo je veliki, jer kartica može da uskladišti veliki broj licenciranih Nintendovih igara za igračku konzolu DS.

Nakon presude, uvoz, prodaja i reklama kartica R4 Magicards na teritoriji Velike Britanije biće nelegalni.

Prema navodima predstavnika Nintenda, sud je ustanovio da je proizvođač spornih kartica zaobišao Nintendovu zaštitu kako bi omogućio pokretanje nelegalnih i kućnih aplikacija. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.