Otvorena prva BlackBerry prodavnica u Kini

KANADSKA KOMPANIJA RESEARCH In Motion (RIM), proizvođač popularnih mobilnih telefona BlackBerry, otvorila je sredinom ove nedelje svoju prvu prodavnicu u Kini.

Prodavnica, naravno, nosi naziv BlackBerry Store, a predstavnici kompanije navode da je razlog za njeno otvaranje želja kompanije da poboljša prodaju svojih pametnih mobilnih telefona na kineskom tržištu.

Kompanija RIM prodaje u Kini telefone BlackBerry još od 2006. godine, i to putem mreže lokalnih distributera. U pitanju je samo prodaja različitih modela telefona, bez pružanja tehničke podrške ili nekog drugog vida pomoći kupcima. Sve usluge te vrste će ubuduće pružati prodavnica BlackBerry Store, najavili su predstavnici kompanije RIM.

Trenutno, u prodavnici BlackBerry Store se prodaju samo dva modela iz serije BlackBerry - 8910 Curve i 8310 Curve, ali će ponuda ubrzo biti proširena novim modelima, izjavili su predstavnici kompanije RIM. Telefoni se prodaju uz ugovor kod najvećeg kineskog operatera mobilne telefonije, kompanije China Mobile.

Predstavnici kompanije RIM su izjavili da je u planu otvaranje novih prodavnica BlackBerry Store u Kini, ali nisu izneli više detalja o tome. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.