„Smrtonosni stisak“ ometa prijem ali i povećava zračenje telefona

JEDNA APLIKACIJA ZA MERENJE KOLIČINE energije koju zrači mobilni telefon upotrebljena da se ispita takozvani „smrtonosni stisak“ (Death grip) na Appleovom telefonu iPhone 4, pokazala je da način držanja telefona zbilja utiče na nivo prijemnog signala, ali da isto tako loše utiče i na korisnika telefona.

Aplikacija Tawkon je sudeći prema objavljenom video snimku pored toga pokazala da smrtonosni stisak utiče i na Googleov telefon Nexus One i na Blackberry 9700 i to tako što povećava nivo izračene energije.



Tawkon je aplikacija koja je trenutno raspoloživa samo za Blackberry (verzija za iPhone čeka odobrenje Applea), ali će uskoro biti spremna i za Android. Namenjena je merenju izloženosti nejonizujućem zračenju. Prema navodima istoimene izraelske kompanije ukoliko telefon držite tako da mu blokirate prijemnik, izazivate povećavanje predajne snage, jer telefon nastoji da održi vezu unutar ćelije s primopredajnim tornjem, a time povećavate i nivo izloženosti zračenju.

„Smrtonosni stisak“ se pojavio kao problem za kompaniju Apple nedugo pošto je u junu lansirala svoj najnoviji telefon iPhone 4, kad su pojedini korisnici uočili degradaciju signala ukoliko bi rukom pokrili levi donji ugao telefona. Iako su neki tvrdili da je to problem koji se javlja samo na ovom Appleovom telefonu, video pokazuje da je Apple u pravu kad tvrdi da se slična pojava dešava i kod drugih telefona kad se drže na određeni način. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.