Thecus predstavio prenosivo skladište podataka D0204

KOMPANIJA THECUS TECHNOLOGY predstavila je svoj prvi prenosivi uređaj za skladištenje podataka, D0204, koji se sa računarom povezuje putem USB 3.0 priključka.

D0204 je kompaktan uređaj, dimenzija 86 x 55 x 132 mm, koji se direktno povezuje sa računarom (direct attached storage, DAS). Iako na prvi pogled najviše sliči jednostavnim prenosivim čvrstim diskovima, D0204 je mnogo više od toga.

Trenutno je njegova najatraktivnija karakteristika USB 3.0 priključak koji mu omogućava da komunicira s računarom brzinama od najviše 5 Gb/s. Naravno, kompatibilnost sa starijim standardima USB 2.0 i USB 1.1 se podrazumeva.

Uređaj D0204 podržava instalaciju dva 2,5-inčna čvrsta diska koja pružaju maksimalni kapacitet od 2 TB. U njega se mogu ugraditi i najnoviji SSD diskovi što bi korisnicima pružilo impresivne brzine prenosa podataka i poboljšalo otpornost na mehanička oštećenja. Najzanimljivija je činjenica da korisnici mogu menjati čvrste diskove dok je uređaj povezan s računarom.

Pomoću intuitivnog softverskog alata, korisnici mogu konfigurisati uređaj tako da diskovi budu povezani u RAID 0 ili RAID 1 niz, u zavisnosti od toga da li su im potrebne performanse ili pouzdanost. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.