Ubisoft odustaje od DRM zaštite za igru R.U.S.E.

DA BI SPREČIO PIRATIZOVANJE SVOJIH igara, Ubisoft je kao zaštitu do sada koristio metod upravljanja digitalnim pravima (DRM) koji je primoravao igrače da budu povezani na Internet čak i kada ne igraju umreženi s drugim igračima. Upravo zbog toga, DRM zaštita je bila predmet poruge igrača i napada hakera.

Novinari lokacije G4TV su iz poruke predstavnika kompanije Ubisoft koja je ostavljena na zvaničnom forumu igre R.U.S.E, saznali da je u planu prelazak sa DRM zaštite na Steamworksovu aplikaciju koja zahteva od igrača da bude povezan na Internet kako bi aktivirali igru, ali ne zahteva konstantnu autentifikaciju kao prethodno korišćeni DRM. Kao rezultat toga, igrači će moći da igraju misije za jednog igrača (single-player) iako nisu povezani na Internet.

Igra R.U.S.E. će se pojativi u prodaji 17. septembra i moći će da se igra na PC računaru, kao i na Sonyevoj igračkoj konzoli PlayStation 3 i Microsoftovoj konzoli Xbox 360. Ljubitelji strategija će sigurno biti oduševljeni novim načinom zaštite, a verujemo i igrom koja puno obećava. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.