Više od polovine Britanaca koristi društvene mreže na radnom mestu

REZULTATI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA britanskog Internet portala za zapošljavanje MyJob.co.uk pokazuju da više od polovine Britanaca (približno 55 posto) koristi Facebook ili neku drugu društvenu mrežu na svom radnom mestu. Od tog broja, trećina njih se na društvenim mrežama zadržava duže od 30 minuta.

Prema navodima predstavnika portala MyJob, boravak zaposlenih na društvenim mrežama nanosi britanskim kompanijama štetu zbog smanjene produktivnosti u iznosu od 14 milijardi funti (oko 16,8 milijardi evra).

Zaposleni Britanci misle drugačije – 14 posto anketiranih smatra da njihova produktivnost nije smanjena zbog toga što u radno vreme koriste neku društvenu mrežu. Štaviše, 10 posto učesnika istraživanja smatra da su im Facebook i Twitter pomogli da unaprede svoju produktivnost. Naravno, ima i učesnika istraživanja (približno jedna trećina) koji smatraju da treba zabraniti upotrebu društvenih mreža na radnom mestu

Li Fajer, rukovodilac istraživanja kaže da iako ne zagovaraju ideju da zaposleni na svojim radnim mestima budu lišeni bilo kakve zabave, jasno je da njihov boravak na društvenim mrežama u radno vreme može naneti štetu kompanijama. "Preporučujemo poslodavcima da ustanove jasna pravila korišćenja društvenih mreža, nadgledaju aktivnosti svojih zaposlenih i ne dozvole im da u većoj meri zloupotrebe mogućnost pristupa društvenim mrežama sa kompanijskih računara." (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.