Apple podneo tužbu zbog zloupotrebe reči “pod”

KOMPANIJA APPLE PODNELA JE PRED sudom u Londonu tužbu protiv kompanije Sector Labs, u kojoj se tvrdi da je ta britanska kompanija u nazivu jednog svog proizvoda zloupotrebila reč „pod“.

Do spora je došlo nakon što je kompanija Sector Labs prošle godine predstavila projektor pod nazivom Video Pod. Po tumačenju Applea, sporna reč „pod“ može zbuniti potencijalne kupce i navesti ih da pomisle da taj proizvod ima neke veze sa njenim plejerima iPod.

Tužba ima čak 873 strane, a Sector Labs ima rok do početka oktobra da sudu dostavi svoj odgovor. Takođe, sud je zatražio od američkog Zavoda za patente i zaštićena imena (US Patent and Trademark Office, USPTO) da mu dostavi svoje mišljenje.

Predstavnici kompanije Sector Labs izjavili su da je razvoj projektora započet još 2000. godine i da u to vreme nisu znali da će jednog dana Apple osporiti naziv njihovog proizvoda. Pravni zastupnik kompanije izjavio je da “slučaj zaslužuje pažnju šire javnosti, a da je na sudu da odluči da li preduzetnici i male kompanije smeju da koriste engleski jezik kada imenuju svoje proizvode”.

Tužba protiv kompanije Sector Labs nije prva koju je kompanija Apple podnela zbog reči “pod”. Apple je do sada tužio više kompanija i veb lokacija koje su koristile tu reč, uključujući MyPodder, TightPod, PodShow, Podium i iPodLounge. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.