Appleov iPad stiže u Kinu

KOMPANIJA APPLE JE POČETKOM ove nedelje najavila da će od petka 17. septembra početi da isporučuje svoj tablični računar iPad kupcima u Kini. Tamošnjim korisnicima će na raspolaganju biti tri modela iPada koji omogućavaju samo Wi-Fi povezivanje (nažalost, na model sposoban da radi u 3G mreži će morati još da sačekaju).

Računar će se u Kini prodavati po ceni od 3988 do 5588 juana (587 do 823 dolara) u zavisnosti od kapaciteta ugrađene memorije (16 GB – 587 USD, 32 GB – 705 USD, 64 GB – 823 USD). Njegove cene u SAD su nešto niže – od 499 USD za model od 16 GB, do 699 USD za model od 64 GB.

Analitičari smatraju da Apple želi da što pre predstavi svoje uređaj na kineskom tržištu, pre nego što se nadmetanje zaoštri i konkurencija predstavi svoje modele zasnovane na operativnim sistemima Android i Chrome. Po njihovom mišljenju to bi moglo da se dogodi do kraja ove godine.

Apple je iPad predstavio u SAD u aprilu ove godine. Trenutno, računar je dostupan i kupcima u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Japanu, Španiji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji. Do kraja godine, iPad će moći da se kupi u još nekim zemljama, ali Apple još uvek nije objavio detalje o tome. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.