Deutsche Telekom pod istragom zbog podmićivanja političara u Crnog Gori i Makedoniji

OSAM MENADŽERA KOMPANIJE DEUTSCHE Telekom osumnjičeni su da su sa sedam miliona evra podmićivali političare i uticajne vladine službenike u Crnoj Gori i Makedoniji, prenosi nemački Süddeutsche Zeitung. Tužbe protiv menadžera podiglo je nemačko tužilaštvo, a na inicijativu američke Komisije za hartije od vrednosti i berze i Ministarstva pravde SAD.

U aferi špijuniranja grupe koja će se, prema pisanju nemačkog lista, ovih dana naći pred Okružnim sudom u Bonu, bilo je indicija o tajnim nadgledanjima kompanija u jugoistočnoj Evropi.

"Na primer, u zemljama kao što su Mađarska, Hrvatska, Makedonija i Slovenija, privatni život kandidata je ispitan uz pomoć nadgledanja osoblja", piše list i dodaje da je u jednom izveštaju Grupe za bezbednost o službenici hrvatske kompanije za telekomunikacije navedeno koje je ljubavnike imala i kakav joj je pristup starijim muškarcima.

U saopštenju Deutsche Telekoma navodi se da je u izveštajima nemačkog i mađarskog Telekoma već objavljeno da je revizija finansijskih izveštaja mađarske kompanije za 2005. godinu “identifikovala ugovore za koje nije bilo moguće utvrditi stvarnu namenu”.

Deutsche Telekom je saopštio da je u svetlu tih događaja Magyar Telekom obavestio odgovarajuće organe, uključujući američku Komisiju za hartije od vrednosti i Ministarstvo pravde SAD, o situaciji u kompaniji i internoj istrazi.

Inače, prema saopštenju koje je objavila analitička kompanija International Communications Partners ICP pre nekoliko meseci, Deutsche Telekom je zainteresovan za kupovinu Telekoma Srbije i u ovom trenutku je spreman da ponudi manje od 800 miliona evra za 40% akcija Telekoma Srbije. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.