Dostupna beta verzija Internet Explorera 9

BETA VERZIJA NAJNOVIJEG INTERNET pretraživača Internet Explorer 9 od sada je dostupna u celom svetu. Kompanija Microsoft je na svečanosti pod sloganom “Beauty of the Web”, održanoj 15. septembra u San Francisku, predstavila javnosti sve prednosti nove verzije najrasprostranjenijeg internet pretraživača na svetu.

“Internet Explorer 9 koristi snagu operativnog sistema Windows i kompletnog PC računara kako bi korisnicima obezbedio bolje pretraživanje Interneta”, rekao je Stiven Sinofski, predsednik za Windows i Windows Live. “Ponosni smo što zajedno sa našim partnerima lansiramo Beta verziju IE9, stvarajući lepšu stranu pretraživanja za sve korisnike Windowsa širom sveta”.

Preko sedamdeset globalnih partnera, čije lokacije posećuje preko 800 miliona korisnika i čine dve trećine svih pretraživanja, prisustvovalo je ovom događaju. Među njima su bili Facebook, Red Bull, Quiksilver, Rough Guides, eHow, LiveStrong, Twitter, Daily Motion, the Wall Street Journal, CNN and Orbitz.

Windows Internet Explorer 9 je brži, sigurniji i pouzdaniji od prethodnih verzija i prilagođen operativnom sistemu Windows 7, tako da u potpunosti koristi sve njegove potencijale.

“Suština Internet Explorera 9 je u tome da omogući da internet mreža koja funkcioniše na Windowsu bude što bogatija i bolja. Beta verzija već sadrži znatna poboljšanja u odnosu na prethodne verzije Internet Explorera. Microsoft će, kao i uvek, prikupljati povratne informacije od korisnika Beta verzije IE9 i nastojati da te informacije unese u komercijalnu verziju. Ono u šta smo sigurni,i jeste da sa IE9 pretraživanje Interneta nikada nije bilo jednostavnije i sigurnije”, izjavila je Ivana Neman Janković, menadžer za klijentske programe kompanije Microsoft.

Nova verzija Internet Explorera brža je čak jedanaest puta u odnosu na prethodnu verziju IE8, čime povećava produktivnost rada korisnika. IE9 je pregledniji, lakši za korišćenje, ali i bezbedniji. Jedna od prednosti je i to što IE9 podržava najsavremenije veb standarde, što programerima omogućava da više vremena posvete inovacijama, bez bojazni da li će pretraživač moći da podrži njihova rešenja.

Beta verzija Internet Explorer 9 može se besplatno preuzeti ovde. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.