Google New pokazuje šta je novo u samom Googleu

IAKO JE GOOGLE U OSNOVI REKLAMNA kompanija, ponekad mu nije lako da reklamira sopstvene nove proizvode. To je delom posledica velike brzine s kojom izbacuje nove stvari i ogromnog broja projekata na kojima radi, od kojih neki (recimo Android) zahtevaju skoro neprestano praćenje. Da bi se stekao utisak o zastrašujućim razmerama neophodnog informisanja, dovoljno je desetinama različitih projekata koji stalno objavljuju nove funkcionalnosti i ažurirane verzije, dodati i pravu poplavu novih najava.

Sve to može da postane problem i za Google i za njegove korisnike. Ukoliko se svakih pet minuta ne pogleda šta je objavljeno u njegovim tehničkim vestima, lako bi se mogao propustiti neki izvanredan novi proizvod ili funkcionalnost. (To se čak može desiti i tehničkim urednicima MikroVesti, bez obzira što često prelistavaju stranice s tim vestima :-)

Google je odavno imao potrebu za centralnim skladištem svih novosti iz svojih laboratorija i upravo formirani Google New treba da zadovolji tu potrebu. U osnovi je to šahovski raspoređen skup svih novina koji obuhvata proizvode kao što su Maps, Search, Android, Gmail, AdSense, Blogger, YouTube, Chrome i mnogi drugi. Omogućeno je i lako filtriranje po proizvodima ili po oblasti zanimanja, tako da se može izabrati ili praćenje svih novosti ili samo onog što se izabere.

Google New daje kompaniji i retku priliku da reklamira samu sebe a da to nije samo u okviru standardnih tehničkih dnevnika. Ovih dana, na primer, Google je u prvi plan i u sam centar informisanja stavio svoju najnoviju funkciju trenutnog pretraživanja nazvanu Instant. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.