Intel kupuje fabriku za proizvodnju čipova za bežične mreže

INTEL JE SAOPŠTIO DA ĆE ZA 1,4 milijarde dolara kupiti ogranak kompanije Infineon Technologies koji proizvodi sistemske čipove za bežične mreže.

Ova kupovina mogla bi da pomogne Intelu da poveća trenutno zanemarljiv udeo na tržištu pametnih telefona. Većina tih uređaja trenutno je zasnovana na čipovima konkurentske kompanije Arm, a Intel je već „bacio oko“ na ovo tržište, jer je količina proizvedenih čipova za mobilne uređaje veća od količine proizvedenih procesora za klasične računare.

Sa kupovinom dela Infineona Intel će steći i nove „mušterije“. Infineon je proizvodio 3G čipove i procesore za pametne telefone kompanija Apple (iPhone) i Samsung (Galaxy S), kao i za tablični računar iPad.

Infineon je ranije najavio prodaju ovog svog ogranka, navodeći da je već bilo pregovora i sa drugim zainteresovanim kupcima među kojima su bile i kompanije Samsung i Broadcom. Proizvodnja sistemskih čipova za bežične mreže Infineonu je godišnje donosila oko 30% ukupnih prihoda, koji su prošle fiskalne godine iznosili 1,17 milijardi dolara.

Kupovina dela Infineona je druga Intelova kupovina za manje od dve nedelje. Intel je nedavno kupio i kompaniju McAfee za 7,7 milijardi dolara. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.