Kompanija LaCie predstavila uređaj Wireless Space

PROIZVOĐAČ MREŽNIH UREĐAJA ZA SKLADIŠTENJE podataka, kompanija LaCie, predstavila je svoj prvi uređaj koji podržava Wi-Fi bežično povezivanje. Uređaj LaCie Wireless Space može da radi kao server za datoteke ili multimedijski server, za više korisnika PC ili Macintosh računara.

LaCie Wireless Space se može povezati sa postojećom Wi-Fi mrežom, što svim korisnicima mreže omogućava bežični pristup datotekama, bilo da se radi o kućnim korisnicima ili manjim kompanijama. Isto tako, Wireless Space može da posluži i kao rešenje za centralno skladištenje rezervnih kopija podataka. Ukoliko postoji potreba za povećanjem performansi Wi-Fi mreže, Wireless Space može da radi i kao pristupna tačka sa podrškom za standarde b/g/n, ili čak kao potpuno funkcionalni mrežni usmerivač.

Korisnici sa velikim multimedijskim bibliotekama mogu koristiti Wireless Space kao medijski server. Uređaj je kompatabilan sa standardima UPnP/DLNA i Appleovom uslugom iTunes, tako da se muzika, filmovi i fotografije mogu preuzimati i reprodukovati sa jednog mesta i gledati preko bilo kog uređaja.

Osim toga, Wireless Space je kompatabilan sa softverskom alatkom Time Machine, tako da korisnici Macintosha mogu da koriste ovaj uređaj za skladištenje rezervnih kopija podataka. Korisnicima PC računara, kompanija LaCie nudi softver Genie Timeline za ručnu izradu rezervnih kopija.

Wireless Space je dizajrnirao Nil Polton, uvaženi dizajner iz kompanije LaCie. Uređaj je smešten u uglađeno crno kućište, koje omogućava prirodno rasipanje toplote i skoro nečujan rad.

Wireless Space je dostupan u kapacitetima od 1 TB i 2 TB preko mrežnih prodavnica LaCie Online Store, LaCie Corner i LaCie Reseller+ po početnoj ceni od 214 evra. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.