Microsoft se hvali brojem preuzetih kopija probne verzije IE9

MICROSOFT JE PROŠLE NEDELJE saopštio da su korisnici za dva dana nakon objavljivanja probne verzije Internet Explorera 9 (objavljene 15. septembra) preuzeli više od dva miliona kopija.

„Ako bismo poredili sa pojavljivanjem probne verzije Internet Explorera 8, koja je predstavljena u avgustu 2008. godine, onda je nova verzija znatno uspešnija, budući da je u prvih pet dana nakon pojavljivanja preuzeto 1.300.000 kopija IE8“, navodi se u zvaničnom Microsoftovom saopštenju.

Većina korisnika koji su već testirali IE9 dali su pozitivne ocene novoj verziji čitača, najviše zahvaljujući njenom minimalističkom dizajnu, hardverskom ubrzanju i jačoj integraciji s Windowsom 7. Pojedini analitičari ocenjuju da su promene „omogućile Internet Exploreru da ponovo postane sila u ratu veb čitača.“

Međutim, kompanije koje vode veb statistiku nisu mogle da potvrde Microsoftove tvrdnje da se preuzete probne verzije IE9 odnose na povećani broj njegovih korisnika. Microsoft je prošle nedelje počeo da prati korišćenje IE9, tako da nije moguće praviti poređenje sa prethodnim nedeljama, kada je objavljivao samo prethodne prikaze IE9.

Statistika preuzetih kopija i broja korisnika IE9 nije toliko impresivna kao kod Microsoftovih rivala, koji su prethodne dve godine predstavljali nove finalizirane i uglađene veb čitače. Juna 2008. godine, Mozilla je u prvom danu nakon pojavljivanja Firefoxa 3.0 zabeležila 8,3 miliona preuzetih kopija. Sledeća verzija, Firefox 3.5, preuzeta je u dva miliona kopija samo nekoliko sati nakon što je predstavljena 2009. godine.

Aprila prošle godine kompanija Opera Software je potvrdila da je u prvih 24 sata preuzeto više od milion kopija njenog čitača Opera Mini, namenjenog Appleovom mobilnom telefonu iPhone. Opera Mini je to postigla uprkos činjenici da postoji znatno veći broj računara sa Windowsom koji koriste IE, od broja iPhonea u upotrebi. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.