Ne instalirajte lažnu zakrpu za Acrobat

Nekoliko dana nakon što su iz Adobe-a upozorili javnost o opasnom sigurnosnom propustu u njihovom Acrobat-u, na internetu se pojavila zakrpa koja ga rešava. Adobe ovoga puta upozorava da se radi o neslužbenoj nadogradnji i korisnicima nikako ne preporučava instalaciju iste.
Da podsetimo, Adobe je izvestio da postoji ranjivost u Adobe Flash Player-u verzije 10.1.82.76 kao i svih ranijih za Windows-e, Macintosh, Linux, Solaris, isto kao i u Adobe Flash Player-u 10.1.92.10 za Android. Propustom je pogođen i Adobe Reader 9.3.4 za Windows, Macintosh i UNIX sisteme, kao i Adobe Acrobat 9.3.4 i ranije verzije za račuare Windows i Macintosh.
Kako stoji u upozorenju, propust može dovesti do rušenja računarskog sistema, a potencijalno može zlonamernicima omogućiti udaljeno preuzimanje računarskog sistema korisnika.
Sada Adobe upozorava da se pojavila zakrpa sigurnosne kompanije RamzAfzar koja tvrtdi da rešava sigurnosne probleme u Adobe-ovim rešenjima, ali to definitivno nije tako, upozoravaju iz kompanije Adobe. Adobe svoju službenu zakrpu najavljuje tek za 4. oktobr, tako da zanemarite sve nadogradnje koje vam se nude pre tog datuma.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.