Nedovoljno prijava za konkurs Digitalna škola

MINISTARSTVO ZA TELEKOMUNIKACIJE i informaciono društvo upozorava da je sedam dana pre zatvaranje konkursa Digitalna škola, samo 800 od 3200 škola u Srbiji podnelo prijave za opremanje digitalnih kabineta.

Ministarstvo je za nabavke digitalnih kabineta obezbedilo 6,5 miliona evra i to je prilika da osnovne škole u Srbiji dobiju savremenu informatičku opremu.

Ministarstvo je prilikom otvaranja konkursa obavestilo o konkursu sve škole u Srbiji, a pošto je odziv nedovoljan, juče je upućeno i obaveštenje svim gradonačelnicima, predsednicima opština i načelnicima školskih uprava u Srbiji.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić, poručila je da sve škole moraju omogućiti svojim učesnicima pristup savremenim tehnologijama i da ukoliko direktori škola ne podnesu zahteve, nekoliko generacija učenika ostaće uskraćeno za osnovna znanja i kompjuterske veštine.

Digitalni kabinet uključuje do trideset mesta za rad učenika na savremenim računarima. Rok za prijavu na konkurs je 15. septembar 2010. Formular za prijavu za konkurs Digitalna škola nalazi se ovde. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.