Proglašeni pobednici takmičenja Bubble Cup

POBEDNIK OVOGODIŠNJEG, TREĆEG PO redu, takmičenja Bubble Cup je ekipa Mljivo iz Hrvatske. Drugo mesto zauzeo je srednjoškolski tim Suit Up! iz Hrvatske, a na treće mesto plasirao se tim Prongrammers iz Novog Sada.

U finalu timskog takmičenja u rešavanju algoritamskih problema namenjenog studentima i srednjoškolcima u Srbiji i regionu, učestvovalo je 16 ekipa. Popularizacija programiranja među mladima i poboljšanje uspeha ekipa naše zemlje na prestižnim međunarodnim takmičenjima predstavljaju cilj takmičenja, čiji su glavni organizatori Informaciono društvo Srbije i Microsoft Razvojni centar Srbija.

Ove godine je od oko 350 učesnika, odnosno 96 timova sa teritorije Hrvatske, Bosne, Makedonije, Rumunije i Srbije, kao odgovor na zadate probleme u okviru dve mrežne kvalifikacione runde pristiglo 635 rešenja zadataka. Ukupno 16 ekipa finalista imalo je priliku da tokom petočasovnog druženja rešava algoritamske zadatke u razvojnom okruženju i programskom jeziku po izboru.

Prijatelji takmičenja su Računski centar Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Rektorat Univerziteta u Beogradu i Ministarstvo prosvete Republike Srbije. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.