Sony obustavlja proizvodnju televizora u Evropi

KOMPANIJA SONY SAOPŠTILA JE POČETKOM ove nedelje da će do kraja godine obustaviti proizvodnju televizora u Evropi i prodati svoju fabriku u Španiji dvema tamošnjim kompanijama.

Najavljena obustava proizvodnje u Evropi je deo plana za prestruktuiranje Sonyja, koji će se ubuduće više oslanjati na partnerske kompanije, kako bi osnovna delatnost kompanije – proizvodnja TV prijemnika, ponovo postala profitabilna.

Sonyjev ogranak u Španiji, Barcelona Technology Center, će biti podeljen na dve manje kompanije, od kojih će se jedna baviti razvojem, a druga proizvodnjom novih modela. Proizvodni deo kompanije će biti prodat španskoj kompaniji Ficosa International, a drugi deo će biti u zajedničkom vlasništvu Ficose i kompanije COMSA EMTE, čije sedište se takođe nalazi u Španiji.

Osim rokova za prodaju i planova za budući rad nikakvi drugi detalji ovog plana, pre svega finansijski, nisu objavljeni. Dve godine nakon prodaje, Sony će poveriti proizvodnju LCD televizora proizvodnoj “polovini”, a oba dela nekadašnje kompanije će dalje sarađivati sa Sonyjem u razvoju novih tehnologija i modela.

Sony je već ranije ove godine postigao dogovor sa tajvanskom kompanijom Hon Hai Precision Industry o preuzimanju Sonyjevih fabrika za proizvodnju televizora u Meksiku i Slovačkoj.

Kompanija je početkom prošle godine pokrenula obiman program restruktuiranja koji treba značajno da smanji broj proizvodnih pogona i drugih odeljenja koje Sony ima širom sveta. Prvobitni planovi su predviđali da se broj od 58 Sonyjevih ogranaka umanji za 7, međutim kompanija je nedavno saopštila da će do kraja ove godine broj njenih ogranaka biti sveden na 43. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.